logo eenvoudinkwaliteit

Slim, snel en slank werken in de zorg?
Eenvoud in Kwaliteit helpt!

Hoera! Met pensioen!

Wie neemt het stokje over?

Hoera! Met pensioen!
Door Trudy Engering - bijgewerkt op zondag, 20 februari 2022.

Een jaar geleden had ik iemand voor gek verklaard als hij had gezegd dat ik in 2022 met pensioen zou gaan. Maar, het is toch zover gekomen. Ik ben per 1 januari met pensioen. Toch niet vreemd na 46 jaar gewerkt te hebben. Meestal met veel plezier.

10 jaar Eenvoud in Kwaliteit

De laatste 10 jaar waren helemaal leuk en vaak ook best spannend. Spannend omdat ik 10 jaar geleden gestart ben met Eenvoud in Kwaliteit en bij nul begonnen ben. Geen klanten, geen materiaal en zonder enige ervaring als ondernemer. Maar barstend van enthousiasme. Helemaal eigenhandig heb ik Eenvoud in Kwaliteit opgebouwd. Ik heb hard gewerkt, maar ook geluk gehad: zelfs in coronatijd liep het als een tierelier.

Aanvankelijk werkte ik met de focus op kwaliteit. Ik vond het vooral belangrijk om alles rondom kwaliteit zo simpel mogelijk te maken, zodanig dat het voor zorgmedewerkers ook nog eens leuk werd om zich daarmee bezig te houden.

En toen ontdekte ik Lean: een openbaring! Dát was waar ik al lang mee bezig was, maar wat nog geen naam had. Ik ben me gaan bekwamen in Lean en heb de Black Belt Lean gehaald, met mijn afstudeeropdracht in het Pathologisch Laboratorium in Bergen op Zoom. Boeiend, leerzaam en heel leuk om te doen.

Allengs merkte ik wel dat ook de Lean-systematiek zich schuldig maakt aan verkapte vormen van bureaucratie. Wilde je dít bereiken dan moest je het volgens díe bepaalde Lean-systematiek doen en dan ook precies zo, want anders was het effect niet optimaal. Terwijl ik vind dat de systematiek bij de klant, de organisatie moet passen. Is het niet passend dan is je resultaat niet optimaal. Pas je je systematiek aan aan de organisatie -in de praktijk betekent dat vaak: eenvoudiger maken- dan bereik je wél een optimaal resultaat. Nog niet perfect, maar wel in de goede richting. En klaar voor een vervolgstap.
Mensen meekrijgen in het Lean-gevoel, in het streven naar continu verbeteren, het respect hebben voor elkaar en elkaar hóren, het enthousiast speuren naar verspillingen en mogelijke verbeteringen, dáár gaat het om.

Ter overname

Ja ik ga dat alles missen en vind het ook jammer om hetgeen ik heb opgebouwd te laten gaan. Jammer om mijn klanten los te laten. Lean is groeiend in de zorg, steeds meer zorgorganisaties, waaronder veel huisartsenpraktijken, vragen mijn hulp. Ik geef dan aan dat ik een opvolger zoek.

Vandaar deze oproep:

Wie neemt het stokje over?

Is er iemand die Lean in de zorg wil gaan doen of verder wil uitbouwen?

Wat ik te bieden heb is:

  1. Website met hele hoge Google-ranking voor belangrijke zoektermen. Bevat onder andere 64 vaak gelezen blogs, een kennispagina met uitleg begrippen Lean en een pagina met veelgestelde vragen.
    (De layout van de website mag trouwens een flinke make-over krijgen. En dat komt goed uit, want je wilt de website toch je eigen smoel geven!).
  2. Introductie binnen mijn klantenkring
  3. Inhoud van mijn trainingen Lean met PowerPoints.
  4. Nieuwsbrief Lean ('Simpel Beter') met veel lezers (lijst groeit nog steeds).
  5. Domeinnamen: Eenvoudinkwaliteit.nl; e-i-k.nl: en -een heel belangrijke- leanindehuisartsenpraktijk.nl!

Belangstellenden met een serieus bod kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 0644042890.

En ja nu ga ik een heel klein feestje vieren (Corona hé!), want niet alleen ga ik met pensioen, ook het 10-jarig bestaan van Eenvoud in Kwaliteit mag gevierd worden. En daarna ga ik van alles doen, waar ik hiervoor geen of te weinig tijd voor had. Maar ik ga vooral genieten!
.
Het ga jullie allen goed! Wie weet tot ziens!
En kijk ook nog even naar mijn afscheidsfilmpje.

 

Hartelijke groet,
Trudy Engering

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook de volgende artikelen:

Auteur

Trudy Engering

Trudy Engering

Trudy Engering is black belt Lean in de Zorg
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hulp nodig of vragen over Lean (slim en slank) in de zorg?

Bel of mail ons dan! Tel: 0644042890, email: info@eenvoudinkwaliteit.nl.

Deel deze blog met anderen

Plaats een reactie